Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@13:21:24 GMT

حمام‌های تاریخی اردبیل مرمت می‌شوند

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۶۵۱۷۳

حمام‌های تاریخی اردبیل مرمت می‌شوند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: مرمت آثار تاریخی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در حفظ و نگهداری از این آثار و معرفی تاریخ بوده که در راستای دستیابی به این مهم حمام‌های تاریخی در سطح استان را مرمت خواهیم کرد. ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۹ استانها اردیبل نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نادر فلاحی پیش از ظهر امروز در بازدید از حمام‌های تاریخی اردبیل اظهار داشت: مرمت و بهسازی حمام‌های تاریخی در سطح استان از برنامه‌ها و اولویت‌های در راستای مرمت آثار تاریخی استان بوده که در این زمینه اقدامات لازم انجام می‌شود و به صورت مستمر این اقدام عملیاتی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از مرمت و بهسازی سه حمام تاریخی در سطح استان خبر داد و افزود: در تابستان امسال ما توانستیم شهد بهسازی سه حمام تاریخی حور، پیرزرگر و نصر خلخال را مرمت کنیم که از جمله اقدامات در حمام حور برداشت و حمل نخاله‌های داخل ساختمان، برداشت خاک پشت بام و حمل به خارج، تعویض آجرهای پوسیده، اجرای بخش‌های فرسوده طاق، دیوار و سقف، اجرای طاق‌های فروریخته، اجرای گنبدهای فروریخته و اجرای دیوارهای تخریب شده، بندکشی آجرکاری‌ها و ساماندهی سنگ ازاره بیرونی بوده است.

فلاحی با اشاره به مرمت حمام نصر خلخال بیان کرد: تعمیرات و تکمیل موتورخانه، پاکسازی و اجرای مجدد کاشیکاری‌های تخریب شده، تراشیدن گچکاری و اجرای مجدد آن به علت نفوذ رطوبت و تخریب، تعمیرات و تکمیل سیستم برق و روشنایی، سیمانکاری و ماهیچه بندی دیوارهای محیطی حمام جهت جلوگیری از نفوذ آب، اجرای دیوار در پشت واحدهای تجاری، اصلاح کف شورهای بام و ایزولاسیون مربوطه، اجرای روشنایی روی دریچه گنبدها، ساخت و نصب درب حفاظ فلزی شبکه‌ای و ساخت و نصب کاشی هفت رنگ سردرب در این محل عملیاتی شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل پاکسازی و آواربرداری دیوار شمال غربی و ساختمان موقت کارگاه، گودبرداری ماشینی و خاکبرداری دستی زیر پی‌ها به همراه پی‌سازی، مهاربندی و اجرای دیوار حائل در طبقه اول، اجرای شناژهای افقی و عمومی به همراه ریشه‌گذاری در طبقات اول و دوم، اجرای سیمانکاری دیوار روی پی، اجرای سنگازاره و دیوار نمای آجری ضلع شمال غربی و بندکشی و اجرای در پوش از سنگ سلماس بر روی دیوار را از جمله عملیات مرمتی در حمام پیرزرگر عنوان کرد.

وی گفت: مرمت آثار تاریخی و میراث فرهنگی و باستنی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در حفظ و نگهداری از این آثار و معرفی تاریخ و تمدن منطقه به همگان بوده که در راستای دستیابی به این مهم تلاش می‌کنیم تا به صورت مستمر بناهای تاریخی از جمله حمام‌های تاریخی در سطح استان را مرمت و بازسازی کنیم.

انتهای پیام/ ت

R41374/P1336/S6,49/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۵۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشنامه «دارشکنه» از جمله آثار حاضر در هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی است که به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا شاه‌مردی از ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت در سالن لایق شهر شیراز روی صحنه خواهد رفت.

شاه‌مردی درباره موضوع نمایش «دارشکنه» توضیح داد: این نمایش در واقع بازخوانی و قرائتی از برخی اتفاقات است که در دهه ۶۰ توسط منافقان رقم خورد. گروهی از زنان منافق در صدد بمب‌گذاری در مجلس روضه امام رضا (ع) هستند که برای خودشان تحولات روحی و معنوی رقم می‌خورد.

وی معتقد است «دارشکنه» سعی بر این دارد که به مخاطب متذکر شود تجلی صفات خوب و حسنه در آدمی نیاز به تکرار و تمرین و مراقبت دارد که الگوی کامل همه این صفات اهل‌بیت (ع) هستند.

نویسنده و کارگردان «دارشکنه» با بیان اینکه همیشه نمایش و نمایشنامه‌نویسی به عنوان موضوع فنی و تکنیکی برایش مطرح بوده است، یادآور شد: زمانی که دغدغه یا موضوعی برایم اولویت پیدا کرده یا ذهنم را به خود مشغول کند، تمام تلاشم بر پیاده‌سازی آن معطوف می‌شود و تمام اصول و قواعد تکنیکی را برای اجرای آن به کار می‌بندم. عموم این دغدغه‌ها مربوط به حوزه مقاومت و نمایش‌های دینی و آیینی است.

شاه‌مردی با اشاره به سابقه حضورش در دوره‌های قبلی جشنواره رضوی، تاکید کرد: وجود یک جشنواره فنی و تکنیکی مثل تئاتر رضوی باعث شده که موضوعات دینی و سیره رضوی از حوزه مسایل کلیشه‌ای چون زیارت و صرف شفا گرفتن خارج و به موضوعات و ایده‌های مختلف بیش از پیش پرداخته شود. در واقع جشنواره رضوی فرصتی را برای هنرمندان عرصه تئاتر فراهم کرده است تا برای خلق آثار هنری شاخص و منحصر به‌فرد در این حوزه به رقابت بپردازند.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: برای تولید آثار فاخر در حوزه رضوی علاوه بر پرهیز از کلیشه باید سیره و زندگی سراسر درس این امام همام را مورد توجه و مداقه قرار داد.

وی در پایان اظهار کرد: اینکه امسال هر گروه در شهر خود چند شب به اجرای عموم بپردازد اتفاق بسیار مبارک و خوبی است که امیدوارم این روند در حمایت از گروه‌ها مستمر باشد و سبب شود که بیش از پیش از زبان تئاتر به عنوان ابزاری هدفمند برای ترویج سیره رضوی و مباحث فرهنگ دینی بهره گرفته شود.

کد خبر 6093289 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • سیمای معلم در آثار کاریکاتوریست اردبیلی
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود