Web Analytics Made Easy - Statcounter

نادر فلاحی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل صبح امروز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،  با اشاره به اینکه در سه ماهه دوم سال‌جاری مرمت سه حمام تاریخی این استان توسط کارشناسان بومی انجام شده است، اظهار کرد: عملیات مرمت در سه حمام تاریخی حور، پیرزرگر و نصر خلخال انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حمام حور برداشت و حمل نخاله‌های داخل ساختمان، برداشت خاک پشت‌بام و حمل به خارج، تعویض آجرهای پوسیده، اجرای بخش‌های فرسوده طاق و دیوار و سقف انجام شد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: همچنین اجرای طاق‌های فروریخته، اجرای گنبدهای فروریخته و اجرای دیوارهای تخریب شده، بندکشی آجرکاری‌ها و ساماندهی سنگ از اره بیرونی انجام شده است.

فلاحی در خصوص عملیات انجام شده در حمام پیرزرگر ادامه داد: پاکسازی و آواربرداری دیوار شمال غربی و ساختمان موقت کارگاه، گودبرداری ماشینی و خاکبرداری دستی زیرپی‌ها به همراه پی‌سازی، مهاربندی و اجرای دیوار حائل در طبقه اول عملیاتی شد.

وی گفت: اجرای شناژهای افقی و عمومی به همراه ریشه‌گذاری در طبقات اول و دوم، اجرای سیمانکاری دیوار روی پی، اجرای سنگازاره و دیوار نمای آجری ضلع شمال غربی و بندکشی و اجرای در پوش از سنگ سلماس بر روی دیوار به اتمام رسید.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: در حمام نصر خلخال نیر تعمیرات و تکمیل موتورخانه، پاکسازی و اجرای مجدد کاشیکاری‌های تخریب شده و تراشیدن گچکاری و اجرای مجدد آن به علت نفوذ رطوبت و تخریب انجام شد.

فلاحی تصریح کرد: تعمیرات و تکمیل سیستم برق و روشنایی، سیمانکاری و ماهیچه بندی دیوارهای محیطی حمام جهت جلوگیری از نفوذ آب، اجرای دیوار در پشت واحدهای تجاری، اصلاح کف شورهای بام و ایزولاسیون مربوطه انجام شد.

وی افزود: اجرای روشنایی روی دریچه گنبدها، ساخت و نصب درب حفاظ فلزی شبکه‌ای و ساخت و نصب کاشی هفت رنگ سردرب حمام به اتمام رسید.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تاکید کرد: مرمت بناهای تاریخی به صورت مستمر و مطابق برنامه سالانه انجام می‌شود.

انتهای پیام/ع

مرمت بناهای تاریخی در استان اردبیل

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حمام تاریخی آثار باستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۶۲۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحسن حسینی صبح امروز سه شنبه در گفت و گویی رسانه ای اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، با حضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

او افزود: از آغاز کار دولت سیزدهم، حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تأمین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده در خصوص نابودی اسکلت های کشف شده در جوبجی گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره این فیلم که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش شده است.

او افزود: در هر هیأت کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیاءِ مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان بیان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندارد و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

کد خبر 6092965

دیگر خبرها

  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟